Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Családi kerékpáros túra 2014. június 7.

A mai családi túrán nem a játék, feladatsor körül alakítottuk ki a programot. Akik eljöttek gyerekek, azoknak gondoltuk bemutatni,hogy milyen gépeket készítettek és használtak régen, amit a KÜHNE gyárban készítettek.

Néhány kerékpáros társunk az 50-es és a 60-as években ebben a gyárban dolgoztak. Részükre is nagy élmény volt ez a gyárlátogatás. A sok változást, fejlődést igazán ők tapasztalták ezen a napon.

A KÜHNE gyárban ügyesen, problémamentesen kerékpároztunk a Vili vezetésével.

Személyesen a KÜHNE gyár vezetője Süli Csaba fogadott és kalauzolt bennünket.Nem csak a gyerekeknek, de nekünk felnőtteknek  is nagy élmény volt a KÜHNE gyár múzeumát megnézni. Szépen berendezett terembe hallgattuk Csaba tartalmas előadását. Megismerhettük a legegyszerűbb használati eszköztől  a ma gyártott mezőgazdasági gépekig. Nagy örömünkre itt láthattuk meg a kerékpár gyártás prototípusát.Mosonmagyaróváron készítették el az első kerékpárt s Csepelen folyt a sorozat gyártása. 

 

csaladitura-2014-255.jpg

A felnőttek engedélyt kaptak, hogy bemenjenek a munkaterületre.Ez idő alatt a gyár területén kialakított szép parkban a gyermekeknek kisorsoltuk a tombolákat.

A gyár látogatás nagy élmény volt mindenki számára.

 

csaladitura-2014-322.jpg

 

A résztvevők száma 25 fő, akik a következők voltak:

Borbély Vilmos, Borbély Vilmosné, , Burján Ferencné,  Csiba Attila,  Farkas Lilla, Farkasné Németh Éva, Heim Attila, Heim Kristóf, Kárpáti Laura, Máté Bálint,  Mátyás Elvira,  Nagy Zsombor, Németh Józsefné, Radek Mihály, Radek Mihályné, Radek Tünde, Szitás Józsefné, Szücs Lászlóné, Tóth András, Tóth Hanna, Tóth Márton, Tóth Brigitta, Varga Gáborné,  Németh Vilmos, és Németh Vilmosné.

csaladitura-2014-324.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Halászi Szent M. út.28.

(Burjan Ferenc, 2009.09.20 12:54)

Fraknó vára túra.Nagyon nehéz és húzós volt. De az átélt élmény és a látvány mindenért kárpótolt.Köszönjük ezt túravezetőínknek Áginak és Vilinek. Reméljük,hogy sok hasonló szép túrában lessz még módunk együtt kerekeznünk.

Halászi. Szent Márton út,28.

(Burjan Ferenc, 2009.05.31 16:17)

Fantasztikus túrák és vezetönk álltal mindent kielégítő túravezetés.Aki nem hiszi jöjjön velünk.Felejthetetlen élménnyel lessz gazdagabb. És nem utolsó sorban remek időtöltés.Egykicsi mozgás senkinek sem árt.Tura vezetőinknek Vilinek és Áginak nagyon sok köszönet.